2021-02-08 15:20:47• hírek • Szatmár.ro

Az év fiókszervezetének járó elismerést vehették át a szatmári máltások

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat idén májusban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, mára tevékenységei és projektjei által egy országos szervezetté nőtte ki magát, 19 fiókkal és telephellyel az állam különböző pontjain. Szatmárnémetiben több, mint 20 éve dolgozik a Szeretetszolgálat helyi csapata.
 

Mint azt ahogy a Facebook oldalukon közzétették, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat helyi kirendeltsége lett az év fiókszervezete 2020-ban. Ez pontosan azt jelenti, hogy az ország különböző pontjain aktívan működő 19 fiókszervezet közül a mi városunk szervezete dolgozott a leghatékonyabban az elmúlt esztendőben. A megtisztelő címre az intézmény főtitkára, Tischler Ferenc és helyettes főtikára Simu Anca jelölte a helyi csapatot, akik korábban Szatmárnémetibe látogattak, hogy személyesen is megköszönjék a szervezet önkénteseink és munkatársainak a szükségállapot idején tanúsított lelkes munkát és példaértékű felelősségvállalást (az akkor készült interjút itt olvashatják).

Tischler Ferenc főtitkár a Szatmár.ro-nak mesélt arról, hogy mennyire büszke a Szeretetszolgálat minden önkéntesére és munkatársára, hiszen a legnehezebb időkben, amikor igazán szükség volt a szervezet munkájára helyt álltak a kollégák. „Tizenkilenc városban több, mint ezer önkéntesünk dolgozott azért, hogy a lehető legelviselhetőbb legyen az elmúlt időszak, és ezt a munkát folytatjuk. Örülök annak, hogy bebizonyíthattuk és megmutathattuk, hogy milyen hatékony szervezet vagyunk" – fogalmazott.

 A főtitkár ugyanakkor hozzátette: „természetesen nem minden fiókszervezet tud egyformán teljesíteni, a szakszolgáltatások és az erőforrások változóak a városok tekintetében, ezért szerettük volna kiemelni a Szatmárnémeti fiókszervezetet.” Majd folytatva a beszélgetést, elismerő szavakkal buzdította a további munkára a helyi csapatot. „Büszkék vagyunk a szatmári csapatra és úgy gondoljuk, hogy a programjaik és önkénteseik számának tekintetében, valamint a tevékenységeik következetessége és sokszínűsége miatt 2020-ban ők a Romániai Máltai Szeretetszolgálat fiókszervezete. Csak így tovább!”

Gratulálunk az elismeréshez!















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: